ARMOKROMIJA

Mi postajemo centar svojeg izgleda, odjeća i dodaci su tu da nas naglase.

Armokromijom upoznajemo bolje sami sebe.
Ona je znanstvena disciplina, temeljena na teoriji boja, koja proučava naše kromatske karakteristike i dovodi ih u prvi plan.
Ime discipline nastaje spajanjem starogrčkih riječi harmos (harmonija) i khroma (boja).
Proučavanjem prirodnih karakteristika kože, kose i očiju stvaram profil pripadnosti koji je krojen po toj osobi. Zahvaljujući bojama, odnosno njihovim karakteristikama, koža je sjajnija, svježija i u trenutcima umora, eventualne bore, podočnjaci i kožne diskromije (akne, rosacea, mrlje) su manje vidljivi, oči su sjajnije, pune boje, kosa blistava. Lice postaje definirano, manje napuhnuto. Prirodni lifting.

Armokromija nastaje procesom stvaranja i razumijevanja osobnih boja,
te stvaranjem personalizirane kromatske palete.

U svijetu prepunom ponude, kako odabrati ono što nam najviše odgovara? Kako izbijeći biti kopija, ostati dosljedni sebi, a istovremeno uživati u modi?
Armokromijom upoznajemo ono što nas najviše valorizira, radilo se o boji odjeće, kombinacijama i kontrastima uzoraka, makeupu i boji kose. Postajemo mi centar naše ljepote.

Analiza se radi uživo, osoba mora biti nenašminkana, te neosunčanog tena, kako bi se najbolje vidjele karakteristike Ona je odličan alat koji nas svjesnijim kupcem. Kromatski profili su projektiran tako da sve boje se međusobno savršeno kombiniraju, zahvaljujući svojim karakteristikama, zbog toga je i kombiniranje odjeće jednostavnije i zabavnije.
Ona nije limitirajuća, jer i poneke boje koje nisu dio našeg profila, uz neke trikove, se mogu savršeno uklopiti.


Boje koje ne ulaze u naš profil pripadnosti nas čine vizualno umornima, napuhanima, čak i starijima, evidentiraju mrljice

Savjetovanje traje oko sat i 20 minuta, gdje je uključeno: profesionalna analiza osobnih boja, konzultacija, te džepna paleta i upute kako ju koristiti. Također nakon tjedan/dva šaljem personalizirani pdf od tridesetak stranica sa svime što treba znati o svojim osobnim bojama.
Radi se o datoteci koja je prepuna praktičnih primjera i savjeta, krojena ad hoc za svakoga.

.No armokromija se ne limitira samo na odabiru najboljih boja odjeće kako bi zablistali…
Radi se o viziji osobnih boja u cijelosti: od odabira materijala, uzorka, kromatskih kombinacija, naglasaka, kako nositi odjeću koja bojom ne odgovara…
Otkriva i najbolji izbor boje za kosu, da li raditi pramenove i gdje, te kako se ponašati s izrastom.
Nadalje stvaramo paletu boja za makeup, od izbora sjenila, tuša i maskare, counturinga ili bronzera, boje rumenila i ruževa. Pričamo i o teksturama šminke, odabiru ekstenzija trepavica, kontrastima u šminkanju, čak i o eventualnim korekcijama.
Odabiru nakita (izboru boje, ali i metala, dragog i poludragog kamenja), te naočala (kako dioptrijskih, tako i sunčanih) i drugih modnih dodataka.

O meni
Ja sam Mia Belić, akademska umjetnica, dizajnerica nakita Vitrum in Fabula i image consultant specializirana u armokromiji.
Usavršavanje image consultinga sam završila na Italian Image Intituteu u Milanu. Naime u Italiji su već nekoliko godina, kako armokromija, tako i ostale discipline vezane uz image consulting, iznimno tražene i prepoznate. Tako već više dvije godine držim privatne konzultacije u Venetu, Toskani i Puli odakle sam. Želja mi je približiti armokromiju i image consulting i ostataku Hrvatske, te oboriti stigmu da se radi o nečemu samo za privilegirane.

Armokromija u fokus stavlja osobnu prirodnu ljepotu, naglašava ju na najbolji mogući način, uvijek imajući na umu stil života, navike i krajnje želje.

Za dodatne informacije, termine i cijene konzultacija, slobodno mi pošaljite e-mail na vitruminfabula@gmail.com.


GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

and enjoy early access to our latest launches, products, events and special discounts!